Streekweek

Streekweek

17 mei 2018


Van 7 t/m 13 juni 2018 wordt vanuit het project Eetbaar Fryslân de 1e Streekweek georganiseerd. Doel is om het lokale product uit Fryslân in de schijnwerpers te zetten: Eet lokaal. Eet Fries! De Streekweek wordt een week vol activiteiten, excursies, proeverijen en rondleidingen door heel Fryslân.

In totaal zijn er op meer dan 100 plekken in de provincie activiteiten!

De feestelijke opening vindt plaats op donderdag 7 juni om 13.30 uur in Winkelcentrum Zaailand te Leeuwarden. Op dat tijdstip wordt de pop-up Streekwinkel vol Friese producten van Monique en Ronny Uithof uit St Annaparochie geopend. Tevens wordt de Friese Streektas met een keur aan lokale producten gepresenteerd en zijn er drie pitches van innovatieve ondernemers.

Eetbaar Fryslân heeft de ambitie dat binnen 5 jaar alle Friezen kunnen kiezen voor duurzame lokaal geteelde producten, die makkelijk te verkrijgen zijn. Daarmee willen we: de ecologische voetafdruk van de Friezen aanzienlijk verlagen (minder vervoerskilometers en lagere energiebelasting), de opbrengsten van het vermarkten van lokale producten in Fryslân houden en het beeld van Fryslân als de meest mooie en duurzame provincie van Nederland versterken.

Om de inwoners van Fryslân meer bekend te maken met de producten uit de eigen regio en de lokale producenten in het zonnetje te zetten wordt deze Streekweek georganiseerd. Producenten, boeren, lokale initiatieven, pluktuinen, aanbieders, horeca en collectieven zijn uitgenodigd om mee te doen en er hebben zich al meer dan 60 deelnemers aangemeld en ook nog eens ca. 70 supermarkten. Dat belooft een mooie week te worden!

Het hele programma is te vinden op de website van Eetbaar Fryslân

Eetbaar Fryslân is een initiatief van het Nordwin CollegeLandschapsbeheer Friesland, de Friese MilieufederatieNetwerk Duurzame Dorpen en Doarpswurk.

Deel dit bericht: