30 april 2024

Blog Hilco Wiersma

Ik ben gevraagd een blog te schrijven over mijn werk bij Doarpswurk. Één van mijn doorlopende taken is het “up to date” houden van onze website via updates. Daarnaast moet de website inhoudelijk relevant blijven en breiden we naar behoefte soms een stukje uit. De oplettende websitebezoeker weet misschien welke recente aanpassingen ik bedoel.

Verder varieert mijn werk van dag tot dag. De afgelopen weken heb ik meegedacht over nieuw Doarpswurk promotiemateriaal, ik mocht werken aan geanimeerde visuals die we bijvoorbeeld gebruiken op onze social media, en ik heb de visuele opmaak verzorgd voor een PowerPoint-presentatie die mijn collega heeft ingezet bij een cursus. Tussendoor heb ik ook nog een programmeercursus succesvol afgerond. Ik vind het fijn dat mijn werk heel afwisselend is, soms creatief en soms heel technisch, soms iets simpels tot complex en alles daar tussenin.

Wellicht valt het u op dat we proberen om bij de tijd te blijven: we hebben een nette website, we gebruiken social media, we proberen nieuwe dingen uit zoals animaties, ik timmer bij met een programmeercursus… wat mij betreft allemaal goede zaken waar we vooral mee door moeten gaan.
Maar wat mij persoonlijk nog enthousiaster maakt is onze ambitie om te gaan groeien- en vooruitstrevender te worden op het gebied van digitalisering. We hebben een aantal ideeën bedacht, veelal digitale hulpmiddelen, die kunnen helpen het dorp te ontzorgen. Bijvoorbeeld bij het opstellen van een dorpsvisie. Ook voor onze adviseurs kan zo’n tool een waardevolle aanvulling zijn.
Als technisch ondersteuner bij Doarpswurk kijk ik er naar uit om hier, samen met mijn collega’s, mee aan de slag te gaan. Wellicht kan ik er in een volgende blog al concreter over vertellen en hopelijk kunnen we spoedig digitale stappen zetten. Foar de mienskip fan moarn!

Hilco Wiersma